Synopsis

Minder en minder mensen verdragen de nabijheid van een toestel dat elektromagnetische golven uitzendt. Talrijke omwonenden van gsm-zendmasten sommen een lange lijst van symptomen op aan al wie het horen wil, zoals duizeligheid, slapeloosheid tot reacties van de huid. Sommigen kunnen zelfs geen mobiele telefoon meer aanraken of gebruiken zonder een hevig branderig gevoel in de vingers te ervaren of vreselijke hoofdpijn. Anderen lijden onder de aanwezigheid van een zogenaamde slimme meter van het elektriciteitsnet. Stralingsgevoeligheid is een mysterieuze kwaal die zich wereldwijd verspreidt en de zwaarst getroffenen zelfs dwingt om zich af te zonderen in afgelegen gebieden. Merkwaardig genoeg vertonen de wetenschappelijke en medische wereld geen bijzondere ongerustheid over deze ‘epidemie’. Meer nog, hun beweringen botsen volledig met die van de slachtoffers. Hun symptomen zouden een psychosomatische reactie zijn op de slechte reputatie van elektromagnetische straling. Moeten we voor de golven vluchten of de informatie over de golven ontvluchten? Tracht men iets ernstigers te verbergen? Dit boekje geeft een overzicht van het onderzoek over dit fenomeen en laat toe een duidelijkere mening te vormen en bij te dragen tot het debat. Vertaald en becommentarieerd door Marleen Finoulst en Tim Trachet.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
STRALINGSGEVOELIGEN
Author(s)
Jérôme Bellayer
ISBN
9789057189081
Publication date
05-11-2020
Language
Dutch

Reeks De Skeptische Kijk (SKEPP)

Deze publicaties maken deel uit van de Reeks De Skeptische kijk, een boekenreeks die tot stand komt in nauwe samenwerking met SKEPP (Studiekring voor kritische Evaluatie van Pseudowetenschappen en het Paranormale). De hoofdredacteurs zijn Johan Braeckman, Marleen Finoulst en Tim Trachet.
#Reeks De Skeptische Kijk (SKEPP)

Jérôme Bellayer

Jérôme Bellayer is hoogleraar natuurkunde en medewerker van het Laboratoire de Zététique de l’Université Nice Sophia Antipolis en lid van het Centre d’Analyse Zététique. De auteur schreef verscheidene artikels over ufo’s en gezichtsbedrog, en over het probleem van de geldigheid van (meta-)analyses die stellen dat hoogspanningslijnen een invloed hebben op kanker en leukemie bij kinderen. Hij is de auteur van Sous l’emprise de la Lune, le regard de la science en Prière de guérir ! La blouse blanche ne fait pas le moine.

More about Jérôme Bellayer

You may also be interested in ...

Philosophies, ideologies, and religions
CANNABIS ALS MEDICIJN

Patrik Vankrunkelsven

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
TARTARIA, MODDER EN VERZONNEN TIJD

Frank Verhoft

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
MAGISCHE EN HELENDE STENEN

Claire Moens

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
9/11

Brecht Decoene

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
OVER FREUD

Jacques Van Rillaer

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
VACCINEREN

Wietse Wiels & Marleen Finoulst

Show details