Synopsis

Drie liberale stedelingen, Vlaams volksvertegenwoordiger Sven Gatz uit Brussel, eerste schepen van Gent Sas van Rouveroij en Antwerps ondernemer Christian Leysen hebben de stad weer op de kaart gezet met een liberaal stedenmanifest in 2004 en een publicatie in 2005 over de stad in Vlaanderen en België op het vlak van wonen, werken, economie, fiscaliteit, mobiliteit, veiligheid, diversiteit en democratie. Hun motto was en is nog steeds ‘Stadslucht Maakt Vrij’. In dit boek gaan ze internationaal met een even duidelijk statement. De staat van de stad? De stad is de staat! Patrick Stouthuysen en Jan Pille bundelen daartoe een aantal bijdragen van politici, academici, filosofen en mensen uit het bedrijfsleven over de internationale stad en steden in de toekomst. De essays en interviews zoemen in op thema’s als economische interactie, politieke samenwerking, ruimtelijke en culturele tendensen. De bijdragen zijn van Sven Gatz, Sas van Rouveroij, Christian Leysen, Patrick Stouthuysen, Jan Pille, Christian Vandermotten, Kai Böhme, Lorin Parys, Michael Wagemans, Johan Basiliades, Kurt Tuerlinckx, Bart Verhaeghe, Patrick De Maeseneire, Theo Dilissen, Stefaan De Clerck, Danuta Hübner, Koenraad Marchand, André Loeckx, Bruno De Meulder, Erik Swyngedouw, Anke Vos, Sofie Bullynck, Herman Baeyens, Rudi Laermans, Pascal Gielen, Rik Pinxten, Bart De Baere en Geert Antonissen. Verdere informatie over het project Stadslucht maakt vrij kan u vinden op www.stadsluchtmaaktvrij.be

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
THE STATE OF THE CITY. THE CITY IS THE STATE
Author(s)
Sven Gatz , Christian Leysen , Sas Van Rouveroij , Patrick Stouthuysen , Jan Pille
ISBN
9789054874232
Publication date
01-01-2007
Language
English

Sven Gatz

Sven Gatz (1967) is a liberal politician from Brussels. He is the Flemish minister for Culture, Media, Youth and Brussels, and has written several books on Brussels, politics and beer.

More about Sven Gatz

Christian Leysen

Sas Van Rouveroij

Patrick Stouthuysen

Patrick Stouthuysen is verbonden aan de vakgroep Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel waar hij de geschiedenis van het politieke en sociale denken doceert en onderzoek doet over de geschiedenis van het liberalisme. Hij publiceerde bij ASP eerder onder meer Alexis de Tocqueville. Over de democratie in Amerika (2008) en Adam Smith. Hoe worden landen welvarend? (2009).

More about Patrick Stouthuysen

Jan Pille

You may also be interested in ...

Spatial planning, mobility, and urban studies
ONBEGONNEN WERK

Paul Blondeel

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
SUPERDIVERS VLAANDEREN

Dirk Geldof & Roxanne Vanhaeren & Brecht Vandekerckhove & Pascal De Decker & Willemien Van Damme

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
THE RISE OF THE COMMON CITY

Louis Volont & Thijs Lijster & Pascal Gielen

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
DE STAD BETER NA CORONA?

Luce Beeckmans & Eric Corijn & Stijn Oosterlynck

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
COLLECTIVE HOUSING

Joren Sansen & Michael Ryckewaert

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
TOWARDS A METROPOLITAN CITY CENTRE FOR BRUSSELS

Sofie Vermeulen & Jean-Philippe De Visscher & Aniss M. Mezoued

Show details